מה היא נהיגה בשכרות מבחינה חוקית?
נהיגה בשכרות מוגדרת בחוק כעבירת תעבורה חמורה, המסכנת חיי אדם ועלולה להוביל לענישה מחמירה, כולל שלילת רישיון נהיגה, קנסות כבדים ואף מאסר בפועל. על פי חוק, נהג ייחשב כשיכור אם ריכוז האלכוהול בדמו גבוה מ-50 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר דם, או כאשר ריכוז האלכוהול באוויר הנשוף עולה על 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף. לנהגים צעירים, נהגים חדשים ונהגים מקצועיים החוק מחמיר יותר וקובע רף נמוך יותר של 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר דם או כ-50 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף.
איך בדיקת השכרות מתבצעת?
בדיקת שכרות מתבצעת באמצעות מכשיר ינשוף, המודד את ריכוז האלכוהול באוויר הנשוף. סירוב להיבדק נחשב כהודאה בנהיגה בשכרות ודינו זהה. במקרה של חשד לנהיגה תחת השפעת סמים, רשאי שוטר להורות על בדיקת שתן או בדיקת דם. גם כאן, סירוב לביצוע הבדיקה כמוהו כהודאה בעבירה.
מה הם העונשים בגין נהיגה בשכרות?
העונשים על נהיגה בשכרות נעים בין פסילת רישיון מנהלית של 30 יום ועד לשלילה ממושכת של שנתיים ויותר, בהתאם לחומרת העבירה ולעבר התעבורתי של הנהג. במקרים חמורים או בעבירה חוזרת, עלול בית המשפט להטיל עונש של מאסר בפועל ובמקרה של הרשעה שלישית גם לעונש מינימום של 10 שנים שלילה. בנוסף, הרשעה בנהיגה בשכרות מחייבת השתתפות בקורס מטעם משרד התחבורה והערכת מסוכנות על ידי רופא מוסמך מטעם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים כתנאי להחזרת רישיון הנהיגה.
נהיגה תחת השפעם סמים?
חשוב לציין כי נהיגה תחת השפעת סמים, כולל שרידי סמים בגוף, נחשבת אף היא לעבירת נהיגה בשכרות. הימצאות סמים בגוף הנהג, גם אם השימוש נעשה ימים קודם לכן, עלולה להוביל להרשעה בעבירה זו. בדיקת סמים חיובית מובילה לפסילת רישיון מיידית ולהליך משפטי ארוך ומורכב.
מה מומלץ לעשות במקרה של חשד בגין נהיגה בשכרות?
במקרה של מעורבות בבדיקת שכרות או מעצר בחשד לנהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים, או במקרה של קבלת הזמנה לדין לבית המשפט מומלץ להיוועץ באופן מיידי בעורך דין המתמחה בדיני תעבורה.
משרד עורכי דין שמיר, בהובלת עו"ד אוהד שמיר, מתמחה בייצוג בתיקי נהיגה בשכרות ומעניק ייעוץ וליווי מקצועי בכל שלבי ההליך המשפטי.